onsdag 18. mars 2009

Things to do in Oslo when You`re Dad


Det er mange utfordringer ved det å være enslig far 50% av tiden. Og et av de mest tilbakevendende problem er hva man skal finne på sammen med unger. For det er lett å ty til de få sikre kort når man skal finne på noe ut av huset sammen med barna sine: Kino, gjerne etterfulgt av Peppes/McDonalds siden de er blant de få som har lekerom for ungene, badeland (Vanskelig når man er bare en voksen med to barn.....men det går), Museer (teknisk museum i all hovedsak...Prøvde Astrup Fearnly museet en gang, og det var heller mislykket, selv om min sønn fremdeles snakker om det store bildet hvor en dame sugde på tissen til en mann, så noe fikk han da ut av det.), eller ut på tur på strand eller skibakke avhengig av årstid. Men det må da finnes andre og mer varierte ting å gjøre? Og jeg har da også fordelen av å bo nær Oslo. Bor man på et mindre sted lenger unna kan man fint stryke halvparten av de ting jeg har nevnt her. 
Spørsmålet er: Finnes det mer kreative ting? Og helst ting som ikke ruinerer en. Man kan ikke reise på Tusenfryd hver helg om dere skjønner.

Jeg samler herved inn forslag. Her er ting jeg generelt ønsker meg mer av:

Steder og institusjoner hvor barn kan aktiviseres mer. Det MÅ da være kommersielt lønnsomt å satse på barneaktiviteter? Veggklatretimer for barn i helgene? Flere aktivitetssentere for unger, og hvor også foreldrene også kan finne fornuftige ting å ta seg til? Og ikke minst savner jeg flere restauranter som tar hensyn til at voksne (og barn) kan spise annet en junk, og hvor barn har et tilbud slik at de/den voksne kan bruke lengere tid på sitt måltid. 

Nuvel.... eventuelle gode forslag mottas med takk, og vil bli videredistribuert.


5 kommentarer:

 1. Her er noen forslag: Lage drage og fly i parken (halve moroa er å lage dragen selv!), dra på tur i skogen med niste, dra på Barnekunstmuseet,dra på Blårollinger, dukketeater for barn i Vigelandsparken om sommeren, ellers i Trikkestallene eller på biblioteket, fortellerstund på Deichmanske, stå på skøyter på et tjern i marka eller på Vallehovin, Nobels Fredssenter har stadig aktiviteter for barn - følg med på hjemmesidene, loppemarked, Mela...

  Ellers anbefales det å følge med her: http://www.visitoslo.com/no/hva-skjer.49107.no.html

  SvarSlett
 2. SUPERT!!! Jeg noterer og oppfordrer alle andre til å gjøre det samme....

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelig hilsen hos oss! Vi har jaktet på pappablogger en stund som du kanskje vet. Det hadde vært fint om vi kunne legge til deg på bloggrollen vår over pappablogger. Er det greit for deg?

  SvarSlett
 4. Helt supert om dere vil det!

  SvarSlett
 5. Flottings, skulle gjerne sendt deg en mail - men har jo ikke mailadressen din. Fint om du kan maile oss på foreldremanualen@hotmail.com
  Ha en fin søndagskveld:-)

  SvarSlett