fredag 12. desember 2014

Voksne menn lager Troikakake og deler indre følelser. Et møte med Ørjan Burøe.




Som Stand Up komiker reiser man i hovedsak mye alene. Innimellom har man derimot gleden av å dele scene med andre. Ørjan Burøe er den jeg antageligvis har delt scene med oftest og mest av mine kolleger. Egentlig litt tilfeldig, men hyggelig likefullt. Ørjan er og blir den mest voksne guttunge jeg vet om. Han blir feks aldri lei av facerape, pule-vitser eller pupper. Og ære være han for det. Vi har reist mye rundt om i alle avkroker av landet, og blir naturlig nok kjent. Veldig godt kjent. Hvilket som gjør det litt komplisert å intervjue noen. For punkt 1: Man har en tendens til å vite svaret på spørsmålene man stiller, og (Punkt 2) man vet at historiene har mer utbroderende sider som ikke passer seg å gjengi. Selv ikke på YouTube. Men baker man Troikakake samtidig får selv de mest pikante tema et uskyldspreg.

Marna er kona til Ørjan, og på Tv2 Zebra programmet " Bloggerne" deler de raust av livet sitt. Og det er mye der som slår grisepraten vår på min kanal ihvertfall.

Det var Ørjan som sto for kjøkkenarbeidet denne gang. Og vartet opp med en fantastisk god kake som selv jeg, som ikke er noen kakemons, syntes var fantastisk. Noterer meg også at jeg her for første gang i livet spiser ekte gull. Held unødvendig og uten gatsronomiske egenskaper, men veldig stilig.




Her er oppskriften slik jeg har fått den fra Ørjan:

TROIKAKAKE

*Sett på ovnen på 180 grader.
*Sett bringebærlaken til koking.
*Lag sjokoladekaken og sett den i ovnen.
*Lag bringebærgeleen og sett til avkjøling.
*Sett sjokoladebunnen til avkjøling.
*Lag marsipanpynt.
*Lag bringebærsausen.
*Anrett desserten.

Sjokoladebunn:
2 egg
2 eggeplommer
75 g sukker
125 g meierismør
1 ts bakepulver
125 g sjokolade (Manjari 64%), grovhakket
25 g hvetemel
50 g nougat i terninger
*Smelt smøret. Dra kjelen av varmen og tilsett den grovhakkede sjokoladen.
*Når sjokoladen er smaltet tilsetter du resten bortsett fra nougat. Vend inn nougatterningene.
*Smør en kakeform med formfett og ha i røren.
*Stekes ved 180 grader i 10 minutter.
*Sett raskt til avkjøling.

Bringebærgele:
2 dl vann
1 dl sukker
2 dl bringebær
1 vaniljestang
1 ss limesaft
agar agar
*Kok vann, sukker og vanilje til sukkeret er løst opp.
*Tilsett bringebær og la koke forsiktig til laken er knall rød og smaker godt bringebær.
*Sil laken og ha den over i et litersmål. Tilsett 2 g agar agar pr dl lake. Kok til agar agar har løst seg opp. Ha i form og avkjøl raskt.

Marsipanchips:
Ekte marsipan fra Odense
*Kjevle ut marsipanen til en tynn pannekake. Kjevle med melis, så slipper du at det fester i benken og på kjevla.
*Kutt ut avlange trekanter og legg over på bakepapir.
*Stek i ovnen på 200 grader til de begynner å få farge.
*Ta ut brettet og løft bakepapiret av den varme platen.
*Når marsipanen er såpass kald at du kan flytte den, så løfter du trekantene og legger dem over kjevla eller noe annet slik at de bøyer seg.

Bringebærsaus:
2 dl bringebær
1 ss melis
1 ss limesaft
*Kjør bringebærene i en food prosessor og sil så du får en glatt saus uten steiner.
*Smak til sausen med lime og melis.

Anretning:
*Skjær et avlangt og elegant stykke av sjokoladekaken som legges midt på tallerkenen.
*Kutt et nøyaktig like stort stykke av bringebærgeleen som legges oppå sjokoladekaka.
*Friske bringebær settes pent på toppen av bringebærgeleen.
*Pynt med gullkuler, sprø marsipan og evnt mynte tilfeldig oppå bringebærene.
*Bringebærsausen legges "tilfeldig" rundt på tallerkenen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar