fredag 5. desember 2014

Trine Lise om fosterhjemsbarn, Carbonara og den perfekte daen-derpå matenDet kreves baller for å kunne invitere til både fest og sorgstund samtidig. Det å sette opp et stykke som både får fram tårer og latter er en balansekunst av de helt sjeldne. Den jeg vet om som har klart kunststykket best, er tilfeldigvis en som i ren fysisk forstand mangler baller.

Trine Lise Olsen er en av altfor få jenter som har gjort stor suksess som stabndup komiker. Antageligvis fordi hun er mye mer enn bare en komiker. Med forestillingen "Æ har Rætt" har hun hatt stor suksess. Her deler hun,  med både humor og tårer, sine opplevelser om hvordan det var å vokse opp uten en mor (eller far) som kunne eller ville ta ansvaret for deg. Om hvordan en 7-åring tenker at hun må være veldig stygg siden ingen vil ha deg. Eller at de som vil ha deg kun gjør det for penger. Om det stemmer at det blir stor kunst av lidelse, er Trine Lise beviset på det. For forestillingen har høstet fantastiske kritikker og spilles fremdeles for fulle hus. Både i hjembyen Tromsø, og rundt om i landet. (PS: Se henne på Chat Noir den 18 desember, eller på Drammen Teater i februar. Se www.trinelise.com for mer info.)

Men Trine Lise er absolutt ikke noe hengehode. Og derfor passet det bra å mekke sammen litt Dagen-derpå mat til henne, til tross for at hun var både klar og våken (og veldig fnisete) når hun besøkte meg. Pasta Carbonara er en klassiker fra det italienske kjøkken. Men rundt om lages den veldig forskjellig. Her er en nokså autentisk og svært enkel versjon som du mekker sammen på 10+15 minutter. Bacon er det som er enklest å få tak i, men jeg foretrekker Pancetta, eller annet svinekjøtt som ikke er røkt. Men godt blir det uansett. NYT!


Pasta Carbonara 2 pers

50 gram bacon/pancetta/salt svinekjøtt
spagetti
ca 30 gram parmesan
3 egg
salt/pepper

Stek kjøttet til det blir sprøtt, og skru ned panna på laveste varme
visp sammen 2 egg og en plomme (for ekstra kremete konsistens)
ha i salt og pepper (forsiktig med saltet. Husk at kjøttet du bruker er nokså salt.)
Ha i revet parmesan
Kok pasta og skyll ut vannet. Bland det i stekepanna sammen med kjøtt og fett. Hell over eggblandingen og bland alt godt.

Ha over litt mer parmesan og server. Bueno!

Takk for seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar