fredag 19. desember 2014

Cess om jente-standup, alfahanner og mais-fritter


Cess, eller Cecilie Steinmann Neess om man er av den pedantiske sorten, er en av våre mest populære komikere. Og sjeldent har det passa bedre å bruke det forslitte uttrykket om å "jobbe seg opp fra gølvet". Men det er rent konkret det Cess har gjort. Hun begynte i billettluka på Latter, og endte opp på hovedscenen, på tv-skjermen og på førstesider. Imponerende på alle mulige måter. Og spesielt når man ser hvor få andre jenter som lykkes, og holder ut som stand up komikere. For stand Up er beklageligvis en guttegreie.

Og akkurat det var en av de tingene vi snakka sammen om over maten denne uka. Cess er glad i mat. Men nødvendigvis ikke den som tives aler best på kjøkkenet. Derfor gikk vi denne gang for de uhyre enkle, men utrolig gode Maisfritters. Laget på maks 15 min, og perfekt som snacks, tilbehør eller en egen rett. Prinsippet her er at du lager en røre, og blander inn det du har i skapet. Mais er litt essensielt for å få frittene til å ha litt innhold. Men ellers kan du putte i det du ønsker av grønnsaker og urter. Jeg hadde valgt koriander denne gang. Det var en tabbe iom at Cess er blant de mange som ikke lar seg begeistre like mye som asiatene over denne urten. Men det får fint med andre ting. Feks persille.
Her er oppskriften på ca 4 store fritter.

Maisfritter

1 kopp mel (og med kopp mener jeg kopp. Ta den koppen du har. Stor kopp =mye røre, liten kopp=lite røre)
1/2 kopp melk (bruke samme koppen a!)
1 ts bakepulver
1 egg
1 bk mais (sil av all lake og tørk dem ordentlig opp)
1 vårløk
chilli
hvitløk
1 neve hakket koriander/bladpersille e.l.
smak til med salt og pepper.

Sil det tørre i en bolle, og legg til melk og ett egg. Rør rundt. Konsistensen skal være som vaffelrøre omtrent, så legg til mer melk/evt mel alt ettersom om den blir tykk eller tynn.

Ha i mais og resten av grønnsakene og urter og bland godt.

Varm opp panna med vegetabilsk olje. Stek frittene på middels varme 4-5 minutter på hver side. Ikke ha for varm plate for da blir de svidd utenpå og rå inni. Sever med Yoghurt dipp

Yoghurt dipp

1/2 bk Tykk youghurt.
1 chilli, finhakket
1 fedd hvitløk (finhakket)
Saft fra en halv lime.
salt og pepper.

Dypp og NYT

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar