fredag 14. november 2014

Den behagelige følelsen av det ubehagelige


En ting  er jeg sikker på; går du gjennom livet uten motstand, ubehag eller utfordringer vil det garantert være et nokså endimensjonelt menneske som leverer inn tøflene ved reisens slutt. Mange vil, og med rette, hevde at komikere oppsøker ubehaget ved å utsette seg for en konstant vurdering og evaluering hver gang vi entrer en scene. (En undersøkelse gjort av det New York Times i 1982 viste at det jevne menneskes frykt for å tale i offentlighet var større enn frykten for døden. Noe som fikk Jerry Seinfeldt til å bemerke;"Så folk flest vil altså  foretrekke å ligge i kista, framfor å si noen minneord i begravelsen") Og i tilfellet er det få av oss som mer aktivt har oppsøkt ubehaget så mye som Dag Sørås.For Dag er en sjelden komiker her til lands. Han søker ubehaget og søker etter grenselandet mellom latter og sinne, frustrasjon og provokasjon, og så får han oss (forhåpentligvis) til å le av det. Der andre komikere, som folk flest, er anerkjennelsesjunkies, er det ikke nødvendigvis i hvilken grad jubelen slo ut på decibelmåleren som driver Dag. Det er i hvilken grad du lot deg engasjere.

Det må ha kostet blod og fornedrelse over årene. Men som alt annet så har hardt og målerettet arbeid både en pris og en premie. Få, om noen, norske komikere har en så dedikert fanskare som Dag Sørås idag. Der vi andre ofte kan bli popcorn i din underholdningshverdag, fort spist og fort glemt, blir Dag en opplevelse du husker. Det er ikke veldig sjarmerende å sitere seg selv, men jeg har flere ganger sagt: Dag Sørås er ikke for alle. Men alle burde se Dag Sørås.
Og det synes jeg er så bra sagt at jeg siterer meg selv likevel.

Dag er om dagen på turne med showet "Kognitiv Dissonans" (Jepp, du må nok slå det opp. Det måtte jeg) og har kastet terningkastene på veien ville fått en hvilkensomhelst Yatzyentusiast til å fråde om munnen av ukontrollert glede. Sjekk Dags sider på www.dagsoras.com for turnelista.

En spicy currysuppe passer for Dag. Og den var sabla god i all beskjedenhet.Currysuppe for kalde dager og varme sjeler. (4 pers)

1 løk
3 fedd hvitløk
1 søtpotet
1 eple
1 chilli
finhakket ingefær (ca en tommelnefingertupp størrelse)
i søtpotet
1 bk tomater
4 dl kyllingbuljong
2 ss rød currypaste
1 bk kokkosmelk

Surr den finhakkede løken i olje til den blir blank. Hiv inn chilli og ingefær og la det surre ca 1 min. Tilsett resten av de hakkede grønnsakene, currypaste og kyllingen og surr det hele litt til (ca 10 min). Hell i bokstomater.og kyllingkraft og la alt småkoke i ca 15-20 min. Tilsett kokkosmelk helt på slutten og gi det et lite oppkok. Server med koriander/persille og gjerne litt godt (nan)brød ved siden av.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar