onsdag 10. juni 2009

Når menn gråter...


Jeg diskuterte i morges med en kollega temaet "Menn og Gråt". Mitt inntrykk er nemlig det at menn gjerne blir mer sentimentale og følsomme med alder. F.eks kunne en venn av meg fortelle at hans tøffe håndverker far med årene var blitt så følsom at han fikk tårer i øynene når Fiskumkjosa (eller noen andre) vant 3. løp på Bjerke. Det til tross for at faren aldri hadde vært opptatt av trav. Selv merker jeg at jeg med årene kan bli noe tårevåt i bryllupp f. eks. Og det helt uavhengig av hvor godt jeg kjenner brudeparet. Er jeg fyllesyk og redd kan selv den amerikanske utgaven av Ekstrem Oppussing få det til å dirre i underleppa.


Min diskusjonskollega i morrest mente at kvinner (og andre menn forsåvidt) innerst inne finner menn som gråter ganske usexy. I hvertfall om det skjer offentlig. Følsomme menn i hjemmet er inntil en viss grense bra, men når man tar til tårene blant folk blir det usexy, mente han. Argumentasjonen var at kvinner innerst inne ønsker Alfa hannen. Han som utstråler trygghet, tøffhet og handling. Mao den mann som bærer de beste gener, og som kvinner helst vi insemineres av (for å si det litt teknisk). Er det sant, lurer jeg? Vil kvinner egentlig ha tøffingen? I livet mitt forøvrig mener jeg å ha belegg for å si at "slemme gutter" trekker damer. Og ikke så rent sjeldent damer jeg skulle tro visste bedre.


Eller er det sånn med kvinner som oss menn; at visse mennesker tar du hjem for å tilfredstilles av, og andre satser du langsiktig med? For jeg kan si at det finnes jenter som er både søte, hyggelige, og som definitivt tenner deg, men som de fleste menn aldri i livet ville vurdere en lengere framtid med. For å si det på en annen måte: På kortere turer reiser man gjerne turistklasse, men for den lange reisen vil jeg ha Vip-klasse. Er kvinner også slik?


Men tilbake til menn og gråt. I motsetning til min kollega mener jeg de fleste ting kan kombineres med å være ekte mann i begrepet "Mann"s mest klisjepregede betydning. Også gråt. For ser mann nærmere på de store øyeblikk i en manns liv blir den svært ofte avsluttet med tårer; da du fikk ditt første barn, da du vant pokalen, da du besteg Mt Everest (uten oksygen, hehe), osv osv. Og DA er tårer mandige..... men å felle tårer til Ekstrem Oppussing derimot.....men det er bare når jeg er fyllesyk dah....

7 kommentarer:

 1. Hmmm...

  Kall meg "gammeldags" men jeg ønsker ikke en mann som gråter i tide og utide. Aller helst så skal han ikke gråte i det hele tatt!! Unntaket er forskrekkelige triste tragedier/personlige hendelser. Og da tenker jeg ikke på en fyllesyk søndag oppløst i tårer til Ekstrem oppussing.. Jeg er heller ikke for at menn skal gråte ved barselsengen... det blir for sentimentalt og klissete for meg.. Sorry pal.. men jeg forbeholder meg retten til å stå for tåreflommen...og jeg er en gråter. Jeg tuter til det meste.. gi meg de siste 5 minuttene av en trist film og jeg setter igang. Seiersseremonier og vinnere.. jeg gråter, "Ja vi elsker" på 17. mai, jeg siper, når Jack Bauer lå for døden.. jeg gråter en tåre eller fem for han. Men dersom det skulle sitte en mann ved min side og bli våt i øyenkroken.. da hadde han ikke bare ødelagt mitt "øyeblikk", men også sunket litt i manhood'en. En som skal fortelle meg hvor høyt han elsker meg, skal gjøre det uten å bli så rørt at han må svelge flere ganger.. og en som nettopp har hatt et seksuelt høydepunkt i livet (med meg selvfølgelig!!)- skal glise bredt helt uten tårer.

  Ser nå.. at jeg muligens er litt avstumpet...

  Hmmm...

  SvarSlett
 2. Hehehe....ikke avstumpet, men absolutt anderledes....Og jeg er enig med deg på mange måter. Og bare så det er sagt: Jeg har aldri, og håper aldri, jeg feller en tåre etter å ha opplevd seksuelle høydepunkter...da er det utelukende smil og lutter glede....og kanskje en liten sigarett ;-)

  SvarSlett
 3. Hehe!!! Er det ikke derfor man har sex da.. fordi røyken etterpå blir så himla god!! Det har iallefall vært, tragisk nok, noen episoder, der røyken har vært høydepunktet!! Sier jeg.. som i tillegg ønsker å slutte... igjen.. med røyken altså!

  Jeg har nettopp møtt en mann, etter å ha vært singel i 9 år... og har har allerede vært på nippen til å grine... jeg kjenner jeg sliter..

  SvarSlett
 4. Uuuups.....den dagen jeg er i nærheten av tårevåte øyne etterpå, slutter jeg med sex...

  SvarSlett
 5. Nei... nå misforstod du... hehe... ler høyt!! Det var på generelt grunnlag at han har vært på nippen (han er lettrørt).. ikke utelukkende pga moi in bed!!

  SvarSlett
 6. Ooookeeeeeiiii....beklager det. Syntes det hørtes rart ut serru...

  SvarSlett
 7. Jeg vil ha en mann med stor M, og heldigvis er jeg gift med han:)
  Mannen min gråt da eldstemann ble født, ellers lite gråt her i huset.
  Men jeg synes ikke det gjør noe om menn gråter under taler osv i bryllup. Egentlig synes jeg ikke det gjør noe om menn feller en liten tåre i ny og ne.
  Det eneste jeg vet sikkert er at jeg aldri kunne hatt en mann som er komplisert i følelseslivet. Altså en som blir fort sjalu, såra eller skuffet. Det er nok med en sånn i huset... Jeg må ha en mann som er stødig og stabil, og som er flink til manneting...
  ( ja jeg er gammeldags)

  Menn som gråter kan være like mandige og stødige altså, det er nå min mening!

  SvarSlett