onsdag 8. desember 2010

Lykke!









Det hører med til sjeldenhetene å finne vise ord på en do-vegg.
Den informasjonen man vanligvis får der dreier seg i hovedsak om hvem som er ei hore, hvilket nummer du kan ringe om du ønsker å bli sugd, og almanakkoppføringer om hvem som har gjort sitt fornødne på samme do-ring som deg, etterfulgt av hvilken dato og år dette skjedde.

Men ingen regel uten unntak. Julebordstiden er naturlig nok høysesong for oss som frister skjebnen som Stand-up komikere. Noe som byr på et mangfoldig reiseliv rundt i det ganske land. Og det var altså i Stavanger jeg fant noe som lett kunne vært en livsfilosofi på en do-vegg:

"Enten går det bra, eller så går det over"

For jeg har glemt det innimellom, men så enkelt er det faktisk. Det er nemlig bare de to alternativene i alle valg og avgjørelser. Det som ikke går bra, kommer til å gå over.
Det kan være greit å tenke på når du står ovenfor valg, eller vegrer ta en sjanse.

Lykke er ganske flyktig. Og jeg vet strengt tatt ikke om jeg hadde orket å gå rundt å være lykkelig hele tiden. Det virker forholdsvis kjedelig. Men jeg prøver å bli flinkere til å omfavne øyeblikk med lykke. Og akkurat nå kommer de tett. Så kanskje jeg bør si det høyt når det først skjer: Jeg er lykkelig.



- Jeg blir lykkelig av at det er harmoni mellom de ting jeg liker å gjøre for min egen del, og når jeg får tid til å være en bra pappa. Noe som absolutt ikke er noen selvfølge. Å bli foreldre er en livstidsdom, uten noen håp om benådning sånn med det første. Premien er en gedigen pakke med ca 18 år med forholdsvis dårlig samvittighet for det meste, og enorme mengder tvil. Derfor føler jeg enorm lykke over å ha tid til pepperkakebaking, lek og tegning....uten at jeg har dårlig samvittighet over at jeg ikke er noe annet sted.




- Jeg blir lykkelig av at det åpner seg nye muligheter, og av at jobbene jeg blir tilbudt er interessante og spennende. For det er ihvertfall ingen selvfølge i denne bransjen. Men akkurat nå skjer det. Og gud vet det kan være musestille i januar igjen, så jeg får nyte det nå...



- Jeg blir lykkelig av venner. Nye venner og de gamle vennene. Og å ha tid til venner. Enten vi nyter noen glass vin, en større middag, eller en doven kveld i sofaen med CSI eller noe annet som ikke krever mye av høyre hjernehalvdel. Et ordtak sier at en god venn er en som vet alt om deg og liker deg uansett. Det er mulig det, men jeg tar gjerne noen venner jeg bare vet litt om, men aner potensialet i og jeg. Man må ha variasjon. Jeg tror på trikset til talkshowverten Jay Leno: "Om du vil vite hvem som er dine venner; ring alle du kjenner og spør om de kan kjøre deg til flyplassen. De som svarer ja er dine sanne venner. De andre er ikke kjipe. De er bare bekjente." Uten å ha testa teorien, tror jeg har forholdsvis mange som vil kjøre meg til Gardermoen.



- Jeg er lykkelig når jeg sitter en tidlig morgen med en kaffe og litt egg foran fantastiske natur i Lofoten. Jeg tenker at jeg er priviligert som får lov å reise rundt å se og oppleve steder og mennesker, og i tillegg får betalt for det.



- Jeg blir lykkelig av tanken på at jeg skal ut å reise om kort tid. Alene. Men sammen med andre spennende mennesker. Noen jeg kjenner fra før, og en hel haug jeg ikke har møtt før.



- Det er snart jul. Det er lykke.

Enten går det bra, eller så blir det bedre. Enkelt og greit.

Takk for seg...




9 kommentarer:

  1. Så dyp mr. Leikvoll har blitt på en helt vanlig onsdag da ;) Godt sagt! Og jeg skulle selvsagt ha kjørt deg til Gardermoen.
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Onsdager er velegnet for filosofi veit du. Om dere kjører meg til Gardermoen, hadde det vært ekstra gøy om dere parkerte bilen og ble med inn og ut i flyet og...

    SvarSlett
  3. Mot litt bensinpenger, sponset piggdekkavgift og en tier til støvsugeren på Shell, så hadde jeg selvfølgelig kjørt deg. Bare ikke en lørdag. Og ikke onsdag eller torsdag.

    - -

    Fint skrevet, T. Du har 97% rett, og ja: Kan godt kjøre deg til Køben om så er nødvendig.

    SvarSlett
  4. Hvem henter deg på flyplassen i Trondheim om du misser flyet til Oslo? Da kan man ikke tvile på vennskap:-)

    SvarSlett
  5. Christin: Det har forsåvidt ikke skjedd meg ennå, men jeg noterer det i boka for"Nyttig viten"

    SvarSlett
  6. Så bra skrevet Thomas. Det høres ut som du er i harmoni med deg selv OG dine omgivelser. Da er du på rett sted :)


    Håper vi sees snart!

    Mari

    SvarSlett
  7. Takk Mari! Du er den beste. ;-)Vin snarest!

    SvarSlett
  8. Det var et rørende vakkert innlegg!
    Lykke er å se de små gledene i alt det store. :)

    Skulle gjerne kjørt deg jeg også.

    SvarSlett