mandag 29. november 2010

Sjekking....


Oki.
Jeg skal gladelig innrømme at menn nødvendigvis ikke vinner i klassen for subtil sjekking. Vi kan til tider være klønete, ondskapsfulle og ensporede. Men tidvis også sjarmerende vil jeg håpe.

Men jenter har sine lyter når det kommer til sjekking de og. Til informasjon og kanskje til hjelp skal jeg ta for meg noen observasjoner jeg har gjort, utelukkende på eget initiativ.


1. Den overlegne

Det er godt mulig at det finnes gutter som blir gira av en kald skulder. Jeg kjenner ingen. Om jeg får en kjølig mottagelse til en høflig invitt til konversasjon kommer jeg ikke tilbake. Når du da forteller venninnen din at du synes jeg var overlegen tyder på at din selvinnsikt er så totalt lite tilstedeværende, at det neppe hadde blitt oss to alikevel.

2. Den Uvitende

Det er helt greit for meg om du innrømmer at du har sett meg på tv. Jeg tillegger deg ingen dårlige egenskaper eller tenker at du er kjendisstalker av den grunn. Det er derimot littegranne usjarmerende at du prøver å late som om du aldri har sett meg før, for siden å kunne ramse opp alle program jeg har vært med i. Sjekkelinja "Venninna mi sier at du er kjendis" er også noe gjennomsiktig....

Jeg er tross alt ikke mye til kjendis. Derfor blir jeg heller ikke fornærmet, såret eller vonbråten om du aldri har sett meg før. Det er tilfelle med de fleste nye mennesker man møter, så det må jeg også tåle. Det er derfor ikke nødvendig å unnskylde deg. Og ihvertfall ikke 4 ganger i timen.

3. Den som vil bedre

Jeg blir ikke kåt, tent eller interessert når du litt ut i samtalen lurer på om jeg har nummeret til Kristian Ødegård. Like lite som du ville blitt spesielt fornøyd om jeg spurte om den grisefine venninna di er singel.

4. IQ baben

Det kan være vanskelig å skrive ned mobil nummer. Det er derfor jeg foreslår å ringe deg på ditt slik at du får mitt. Man utelukker imidlertid seg selv som fremtidig partner når du i det jeg ringer sier: "Unnskyld meg. Nå ringer det fra et nummer jeg ikke har lagret her. Vent litt, jeg må bare ta den...."

Takk for seg....

7 kommentarer:

 1. hvis du vil ha tips innen sjekking anbefaler jeg "the game" av Neil Strauss. se også: http://www.myspace.com/neilstrauss

  SvarSlett
 2. ps: skulle gjerne ha kommet i kontakt med deg. hvordan kan vi få til det?

  SvarSlett
 3. Du kan feks sende meg Mail på leikvoll@gmail.com

  SvarSlett
 4. Jeg anbefaler deg IKKE å lese "the Game", de tricksene blir gjennomskuet og utøverne virker ganske så patetiske. Vi jenter liker smarte, varme, kvikke og vennlige menn med det lille fandenivoldske glimtet i øyet. Det holder.

  Lykke til!

  Anne

  SvarSlett
 5. @Anne: ja, når tapere kommer med triksene, så blir det patetisk. Men når en smart, kvikk mann med glimt i øyet kommer med det, så funker det.

  Å det å si at "vi jenter liker..." og "det holder" dagar du bare møtt på feil folk.

  SvarSlett
 6. The Game, eller Spillet om vi skal være såpass rause at vi holder oss til morsmålet, er en fasinerende bok. Jeg tror nok den sier noe om hvordan man sjekker, og hva som trigger interessen på byen. Men alt er vel ikke like overførbart til norske forhold. Og til syvende og sist er det kanskje en effektiv, men heller overfladisk måte å sjekke på. Så om man leter etter noen å dele den litt lengere reisen med, anbefaler jeg å lese Ole Brum bøkene, og utover tørre å være ærlig og ekte. Siter meg gjerne på det.... ;-)

  SvarSlett