tirsdag 4. mai 2010

Ctrl, Alt, Delete.....


Jeg får neppe noen gang prisen for "Norges Mest Aktive Blogger", og jeg beklager at det er lenge siden sist.

Forklaringen er enkel. Det har vært noen hektiske uker med flytting, kokkekamp, standup og diverse annet fjas som opptar tid og tankekapasitet. Og det var nå i etterdønningene etter dette at jeg kom til å tenke på at livet burde ha flere av de samme funksjoner som man finner på datamaskinen sin.

* Jeg skulle f.eks ønske meg at det i visse situasjoner var noen som på en formell måte fortalte meg: "Du er i ferd med å utføre en ulovlig operasjon". Det hadde holdt meg unna mye trøbbel tror jeg.

* Når ting jeg vet jeg kan, som f.eks å lage mat, går skikkelig til helvete, tross alle gode intensjoner hender det at jeg tenker: "Hvorfor gjorde jeg ikke bare sånn som jeg gjorde det sist?". Og da er det umulig å ikke ønske at man hadde en copy/paste funksjon i livet sitt og.

* Hvorfor er det ikke noen som oftere spør meg: "Er du sikker på at du ønsker å slette dette?"

* De kvelder jeg går på byen og drikker på meg hareskår hender det at jeg våkner og gjerne skulle skru av alle minner jeg husker fra foregående natt. Andre ganger har man hatt fantastiske dager eller kvelder og skulle ønske minnet om dem forble like sterke og følelsen man har aldri gikk bort. Livet burde med andre ord ha begge mulighetene; Både Lagre og Avslutt, eller noen ganger bare Avslutt.

* Og når ting går dritt, når du ikke ser noen umiddelbare løsninger, men bare en haug med problemer, når positive mennesker irriterer deg, og det å ligge i fosterstilling i sofaen høres ut som det eneste valgbare alternativ, da, ja da skulle man ønske man kunne trykke Ctrl, Alt, Delete...Restarte alt og begynne helt på nytt uten virus.

Men det er jo ikke sånn da. Og selvsagt skal vi alle være glade for det. For når livets hardisk kræsjer, dokumenter forsvinner og prossesorer jobber sakte...det er da man ikke kan ringe IT, men rett og slett fikse dritten selv. Og det er den eneste måten å finne ut av hvordan man skal løse problemene neste gang.

Takk for seg...

PS: Men litt trøst er det mulig å finne i tekniske dubbeditter. Min elskede iPhone har en tendens til jevnlig å vise meg meldingen: "Du har ingenting å angre". Da blir jeg litt glad og litt letta hver gang....

10 kommentarer:

 1. Anne Marie Nilsen4. mai 2010 kl. 16:02

  Dette er noe av det beste jeg har lest på lenge!! Virkelig noe til ettertanke! Interresant mann du, Thomas...klem..Anne Marie.

  SvarSlett
 2. Men det er jo feila våre vi lærer av, så sletter vi de gjør vi de vel bare opp igjen uka etter ;=)

  SvarSlett
 3. Du har jo glemt den viktigste av alle, eple+z. Den har jeg savnet et par ganger:)

  SvarSlett
 4. Selv om det kommer sjeldent innlegg her, blir jeg likevel glad hver gang du dukker opp i RSS-feeden min. Innleggene dine inneholder alltid selvironi, humor og gjenkjennende elementer - slikt likes! ...og nå har jeg akkurat anbefalt bloggen din på twitter, så forhåpentligvis er det flere som opplever litt humor i hverdagen! Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 5. Tusen Takk AstridVU! Den varma veldig. da har jeg oppnådd akkurat det jeg vil. Takk for twittringa;-)

  SvarSlett
 6. Genialt innlegg Thomas! Og jeg er igrunnen veldig enig...
  Ønsker meg veldig en Ctrl, Alt, Delete funksjon på denne dagen! hehe...

  Klem fra Trondheim.

  SvarSlett
 7. Å, dette var bra skrevet! :)
  Litt nerdete, men bra..hehe
  Har mang en gang ønsket at det gikk an å gå inn og redigere, rewind og delete på ting jeg sier og gjør, men da skulle jeg kanskje egentlig bare hatt en iPhone? ;)
  Ha en flott helg!

  SvarSlett
 8. Et herlig innlegg fra en herlig mann. Du er helt fantastisk flink til å få fram gode poeng på en morsom og beskrivende måte. Takk for at du sprer glede og latter i min hverdag Thomas.

  SvarSlett
 9. Fantastisk bra innlegg. Må si at jeg også kunne hatt bruk for disse funksjonene sånn innimellom. Jeg kunne tenkt meg at hjernen gikk i dvalemodus i dårlige perioder. Så slapp man føle så mye. Men det er vel en mening med at man skal føle det vonde så sterkt - da setter man jo mye mer pris på de gode dagene. :)

  SvarSlett
 10. Flott innlegg og flott blogg!

  Jeg tenkte jeg kunne tipse leserene dine, fordi jeg leter etter pappaer og familier som løser "pappapermisjonen på en annerledes måte!"

  Det er en journalist for en av landets største aviser som skal skrive en større reportasje om den et år gamle lovbestemte pappapermisjonen.

  Kanskje noen av dine lesere er aktuelle?

  Her er linken til mitt innlegg med mer informasjon om dette:

  http://mammaguiden.blogspot.com/2010/05/er-du-et-reportasje-objekt.html

  Ønsker deg en nydelig helg :)

  SvarSlett