søndag 14. mars 2010

Kjære Vinmonopolet


Nesodden, 14 mars, 2010

Kjære Vinmonopolet.
Jeg skriver til Dere fordi jeg har lenge hatt en mistanke om at det kan være nødvendig for dere å gjennomgå produktene deres en ekstra gang. Jeg føler meg overbevist om at dere da vil finne at det må være feil og mangler, eventuelt udokumenterte stoffer, i produktene Deres som nok ikke skal være der. Jeg har ingen konkrete bevis for min påstand, men mener å kunne føre ganske overbevisende argumentasjon for at så er tilfelle.

Her er eksempler:

1.
Jeg har gang på gang opplevd at deler av handlingsforløp og tidsaspekter, sågar hele helger har vært slettet fra hukommelsen etter å ha inntatt produkter solgt av dere.
Av de ting jeg husker etter å ha konsumert drikke fra deres varelager, er det påfallende ofte minner jeg helst skulle vært foruten. F.eks skulle jeg gjerne ha glemt at jeg sto i bar overkropp på bardisken til en Lesbe-bar og sang Robbie Williams "Feel" til et karaokeanlegg som var avslått. Derimot er detaljer jeg gjerne kunne hatt bruk for, som feks i hvilken bar jeg la kortet mitt, hva navnet på overnattingsgjesten var, og hvem som tegnet snurrebart på meg, borte.
Dette kan da umulig være meningen?

2.
Det har ved enkelte tilfeller skjedd at jeg, etter å i lengere tid ha forfrisket meg på produkter fra Deres sortiment, har funnet det for godt å kle meg naken sammen med mennesker jeg ikke kjenner, ei heller har møtt før. Ikke mange samtidig naturligvis, men en og en. Og like påfallende ofte har det i ettertid vist seg at det var åpenbare grunner til at jeg ikke kjente disse fra før, i og med at de jeg velger å bli kjent med uten påvirkning fra deres produkter er hyggelige mennesker.
(Her vil jeg påstå at det må inngås en skylddeling. De utesteder jeg frekventerer har også et visst ansvar for ikke å slippe inn hva som helst. Og kvinner med bart og en ånde som kan av-ise en fryseboks har selvsagt ingenting på slike steder å gjøre)

Det ser også ut til å være slik at jeg av uforståelige årsaker får et pussig behov for å ringe og/eller sende tekstmeldinger til mennesker jeg i hverdagen har brukt fryktelig mye tid og energi på å miste kontakten med. Noe som igjen fører til at jeg ofte tilbringer store deler av mandagen med å prøve å miste kontakten med dem igjen. Og det er temmelig energikrevende. Her synes jeg en kompensasjon for tapt arbeidsfortjeneste burde være betimelig.

3.
Det er også, i mine øyne, et soleklart bevis på at det må være brudd i Deres kvalitetsrutiner, når stort inntak av leskende drikke fra Deres varelager fører til at jeg nesten hver gang får det for meg at kjøttmasse med batterisyre og mais fyllt opp i et pitabrød må være godt!??

4.
Jeg begynner svært ofte å innbille meg ting mens jeg nyter dråper importert av Deres utmerkede bedrift. Som f.eks at jeg kan spille gitar, at jeg har altfor mye penger på konto, eller at det er naturlig å reise til Gardermoen å hoppe på første og beste fly til syden. Finnes det virkelig hallusinogener i produktene deres, og i så tilfelle har dere sjekket om dette er lovlig?

5.
Til sist vil jeg også fortelle at jeg i dagene etter å ha nytt produkter fra Deres utmerkede katalog får en allergisk reaksjon. Symptomene er like hver gang: Melankoli, redsel for regninger, en overbevisning om at jeg er det eneste menneske i verden, ekstrem sug etter hamburger og sex, samt at jeg tar til tårene for den minste ting. Som feks at værprognosene for påska ikke så så aller værst ut.

Jeg håper dette kan være oppklarende for dere, og at min lille innsats kan bidra til at Vinmonopolet også i framtiden kan være et hyggelig sted å besøke.

PS: Vedlagt ligger kvitteringer for de siste 4 ukers forbruk, samt renseriregninger. Jeg hadde satt pris på at dere kunne fått refundert dette så snart det lar seg gjøre.

Hengiven hilsen

Thomas Leikvoll


....takk for seg....

4 kommentarer:

 1. Du fikser en velbrukt vinkel til vår alles venn, senor Spirituoza, helt mesterlig - og så originalt det lar seg gjøre! Jeg lo til minst tre hosteanfall! Den "gripende" påskeværprognosen var bare forløsende - og et uventet høydepunkt! (Mon tro om jeg kjenner en som....nå det kan være det samme!) You really got it!

  SvarSlett
 2. hehehe.. ja det er rart med det asså. jeg hiver meg på denne klagen asså, da jeg har noen konkrete klager selv!! :p

  SvarSlett
 3. He he,denne her er det nok fleire som meir enn gjerne signerar;9)

  SvarSlett
 4. Denne var bra! mange som kjenner seg igjen i dette og kan skrive under på dette brevet!

  SvarSlett