fredag 3. april 2009

Den øredøvende støyen fra tomme hoder - Reality-TV er 10 år i Norge


Det er 10 år siden Big Brother huset åpnet, og med det også den hardcore reality genren i Norge. Og den lever ennå. det finnes masser av god reality. Reality med mennesker som gjør noe, kjemper, elsker og gråter. Det er hærlig!
Paradise Hotell er hvor jeg trekker grensa. Jeg prøver å se på, men klarer bare minutter av gangen. Hvor finner man slike mennesker? Hvordan ser det søknadsskjema ut?

Tipper det ser omtrent sånn ut:

SØKNADSSKJEMA 
(kryss av riktig svar....kryss lager man ved å sette to skrå streker over hverandre. Spør om dere trenger hjelp)

Alder: 
21:         22: 23: Juger om det:

GUTTER: Har du muskuløs kropp: Ja/Nei (Hvis nei, gå til dør med grønt "exit" skilt over)

JENTER: Er du tynn og har svære mugger? Ja/Nei (Hvis nei, gå til dør med grønt "exit" skilt over)

Personlige egenskaper:
Overfladisk: Usympatisk: Løgnaktig:
Empatisk og Forståelsesfull: (Hvis siste, gå til dør med grønt "exit" skilt over)

Yrke:
Modell og Fondsmegler:

Modell og Eiendomsmegler:

Modell og kanskje skuespiller:

Modell og Negldesigner:

Modell og make-up artist

Bare modell:

......og det er vel det tror jeg......

Siden er det bare å bruke tiden sin på å late seg ved bassenget mens furter over gutter/jenter man ikke fikk pult. Samt baksnakke dem man fikk pult. 

Jeg har forøvrig skjønt at jeg trenger ikke se på Paradise Hotell for å følge med på serien. I vår overfladiske verden fylles nettavisene over med artikler om de ulike deltagerne og deres følelser rundt hvordan det er å være pr-kåt og generelt kåt forøvrig på tv. Så jeg har fått med meg at Ida var den første som pulte, at hun nekter etterpå og stiller opp toppløs i Vi Menn denne uka. (Og etter at hun har sprada rundt 3 uker i bikini nede i Mexico, lurer nok alle på hvordan puppene hennes ser ut.) 
Jeg har uten å ha sett henne på tv i det hele tatt fått med meg at Negar lyver på alderen. Og at til tross for at hun ser ut som om hun suger på to Iberia-snegler nekter for å ha sprøyta silikon inn i leppene. 

Samtidig leser jeg at man jobber for at barn i utviklingsland skal få tilgang på pc og internett. Er vi helt sikker på det? Jeg tror de kommer til å bli skikkelig forbanna når de går inn på nettet og leser om hva vi bruker tiden og pengene våre på......


7 kommentarer:

 1. Flott. Vet ikke om jeg er helt enig. Men nesten.. :)

  SvarSlett
 2. Kunne vel ikkje vært meir enig i det du skriv. Paradise hotel e vel nokka av det mest hjernedøde reality programme som finnes på tv, og Big Brother e vel ikkje langt bak. At folk orke å se på det dag etter dag skjønne æ ikkje.
  Nei da e æ meir interessert i program som gir litt utfordringe tel deltageran..........
  Og ikkje minst....Da damene dro...e vel litt partisk sia den e innspilt i nabolaget mett, men alikavel....det e ekte menneska me ekte liv :)

  SvarSlett
 3. Heeeeelt enig, og bra søknads skjema. Sannsynligvis var det omtrent akkurat sånn:-)
  Det har hendt at jeg har ramlet innom...og etter noen minutter får jeg fysisk vondt i øynene...og blir flau...og jeg ser en del såpe, det er ikke det...men dette overgår absolutt alt.

  SvarSlett
 4. Jeg tror faktisk jeg har klart 4 minutter sammenhengende!!! Stolt er jeg :-)

  SvarSlett
 5. Knallbra innlegg! Og så er det så deilig at det kommer fra en mann!!:) Men jeg skal innrømme at jeg faktisk ser på Paradise Hotel, og gremmes. Men det er sånn med oss mennesker, vi klarer aldri kjøre forbi en ulykke uten å se, vi snur oss etter rare mennesker på gata, og vi elsker reality. Men det er jo kjekt, så har vi noe å prate om, og blogge om ;)

  Koselig kommentar du skrev hos meg, det er helt sant at vi skal lære så mye mer!:)

  Leste innlegget du skrev før dette, om sexfikserte jenter. Og du har sååå rett! Jeg tror det er like mye prat om sex blant oss jenter som hos dere! Hvis ikke mer...

  SvarSlett
 6. Paradise Hotel tar uttrykket sosialpornografi til et helt nytt nivå.....

  SvarSlett
 7. Hi, hi, fantastisk bra innlegg. Jeg er så heldig å ikke ha TV3..

  SvarSlett