søndag 1. november 2009

Åpent brev til en idiot...

....det som gjør en til fullblods heterofil mann.......


Kjære mann på 50+ i baren i går.

Til tross for at min antipati mot deg skulle burde har vært åpenbar etter gårdagens samtale, tør jeg likevel ikke helt å stole på at det sank inn. Derfor tar jeg meg herved bryderiet med å oppsummere punktvis hvorfor jeg kalte deg en idiot, slik at du i ro og mak kan lese deg opp på de direkte årsakene til at jeg synes du bør styre unna alkohol og store folkemengder i framtiden. Jeg har selvsagt ingen garantier for at du kan lese, men visse sjanser får man ta.

* At jeg ikke drikker øl, eller er spesielt interessert i fotball, betyr ikke at jeg er homo. Det er i bunn og grunn en grov nedvurdering av både homser og heterofile. At du i en så langt fremskreden alder fremdeles har så stereotype klassifiseringer av mennesker gjør at jeg mister alt håp for at du har noe forbedringspotensiale overhode. Men etter magemålet ditt å dømme, kan jeg her og nå, og helt gratis, gi deg det råd at du kanskje i fremtiden bør drikke mindre øl, og spille mer fotball. Så har du i det minste en viss nytte av de to interessene som gjør deg til ekte mann.

* Jeg kan nøkternt sett være enig i at den unge jenta bak meg nok ikke hadde valgt rett kjole, og at hun kanskje hadde overdrevet sminken noen. Jeg beklager imidlertid ikke at jeg ikke kunne gi deg rett i at hun så ut som "ei russerhore". Jeg prøvde i korte setninger å forklare deg at jeg ikke klasifiserer jenter, eller gutter (iom at jeg er homo, mener jeg), på den måten. At du sa det så høyt at hun hørte det finner jeg bare avskyelig. Og nok en gang må det være rett av meg å påpeke at du på ingen måte framsto som et veltrent stil-ikon selv, og dermed er totalt uten injurerende kraft. Det tror jeg imidlertid ikke hun tenkte. Jeg tror bare hun ble svært såra, og at du ødela kvelden hennes.

* Nei, jeg tror ikke enslige mødre er "sikker fitte". Faktisk tviler jeg på at du har hatt noe fitte på veldig, veldig lenge. Mødre, enslige eller andre. Jeg kan ikke for mitt bare liv se for meg hvordan du, med din ekstreme anti-sjarm, skulle klare å komme i posisjon til å få deg et ligg i det hele tatt. Til det har jeg FOR stor tro på kvinners intuisjon og fornuft.

At du klarte å tilkjennegi så mange grumsete og menneskefiendtlige holdninger på de 8 minuttene jeg dessverre var tvunget til å stå ved siden av deg i baren mens jeg ventet på et glass vin, er egentlig en prestasjon. Og skulle jeg gjøre flere episoder av Guinness Rekord-TV ville jeg faktisk ha vurdert å ta deg med. For det var fanimeg godt gjort!

At du sa du var politimann tror jeg var loddrett løgn. Skulle det imidlertid være sant vurderer jeg å holde meg unna alkohol og store folkemengder en tid framover.

At du synes jeg var morsom på scenen er hyggelig sagt, men verdiløst som kompliment når det kommer fra deg.

Du sa du skulle lese bloggen min. Det håper jeg virkelig du gjør.....

15 kommentarer:

 1. Jeeez - jeg bytter på mellom å grøsse og gremmes, samtidig som jeg ikke klarer å la være å fnise litt innimellom. Ut fra din beskrivelse så tror jeg nok din konkludering om denne karens muligheter til å få seg noe på lenge, lenge er ytterst små... Stakkars fyr.

  SvarSlett
 2. Det er sikkert for mye å håpe at han skal lese og forstå denne bloggen, men man kan jo leve i håpet...

  SvarSlett
 3. Oi så sinna. Meg jeg forstår deg. Jeg ser typen fremfor meg, grusomt irriterende. Og ja.. de tror de er Guds gave til kvinnene.. hvor i all verden får de det fra. Jeg bare fatter det ikke.. det er nok mangelen på intim kontakt som gjør at de blir så frekke. For det er de..

  Du må ha nordnorske aner.. som har et slikt lynne... hehehehehehe!!!!

  SvarSlett
 4. Her oser det vel av dårlig selvtilit ville jeg tenkt..

  SvarSlett
 5. Ellen: Jeg har ike bare nordnorske aner. Jeg er fra Vadsø, så her er det mye nordnorsk temperament. Dessverre er nå ikke det alltid et kvalitetsstempel, det heller. Det er med sorg å medle jeg kan fortelle at denne dårlige unnskyldningen for et menneske også snakka nordnorsk...
  Hilde: Dårlig selvtillit er en av flere problem hos denne karen...

  SvarSlett
 6. Flott Thomas! At du tar deg bryet med å konfrontere saklig og pedagogisk der man har mest lyst å gå og prøve å glemme fordi man fristes til å slå og la seg beskjemme! Du har møtt en dåre - en som virker dum men som egentlig er ond! Iflg. kong Salomo! Hans "oppgave" er å få andre til å utføre ukloke og onde gjerninger! Han kan terge en stein, som man sa i Berlevåg for å beskrive et skikkelig rasshøl! Fri oss fra det onde! Takk for din innsats i det godes tjenste! Sant som Astrid U skriver; du klarer å dra meg også mellom latter og applaus og sinte tårer akk. av stille skjellsord!

  SvarSlett
 7. Jasså, du har møtte en 'verdens-bjarne'? Han bør leve etter mottoet: Har man ikke noe godt å si, bør man heller holde kjeft.

  SvarSlett
 8. Mannfolk!!
  He he, morsomme vendinger du har, men så har du jo også en skokk med kvinnelige følgere, så det er jo en nødvendighet å spille på lag :o)
  God kveld!

  SvarSlett
 9. Stående applaus!! Det er det beste jeg har lest på lenge. Kjempe bra, Thomas!!

  SvarSlett
 10. Dette kunne ikke skjedd i Moss :)

  SvarSlett
 11. Huff så det sier du. Var han også nordnorsk! Æsj altså!! Sikkert fra Harstad....hihihihi!!!

  SvarSlett
 12. Takk for fine ord. Er lett å skrive når det skrives utifra rent engasjement.
  Lilla: At jeg har en "skokk" med kvinnelige følgere er intet annet enn hyggelig. Men jeg skriver om ting som engasjerer meg uavhengig av hvem som følger meg. Og om jeg spiller på lag i tilegg er det en ren bonus ;-)

  Anonym: Det er mer overraskende at dette skjedde i Oslo, enn om det hadde skjedd i Moss. Så takke den!

  SvarSlett
 13. Jeg må si jeg er imponert over både formuleringene dine som jeg syntes er helt fantastiske, din tålmodighet med denne dåren og ikke minst at du måtte vente 8 minutter i en bar for å få ett glass vin ...i Oslo ??

  SvarSlett
 14. Takk for det, Bård E. Jeg er enig i at 8 minutter er for lang tid på å sjenke et glass vin. Og i dette tilfelle var de ulidelig lange. Men i dette tilfelle var det mye kø. Noe som nok skyldtes at kveldens komikere på scenen var spesielt dyktige og trakk horder av folk....det er i allefall det jeg velger å tro ;-)

  SvarSlett
 15. Jeg har møtt samme fyren så han er nok på Norgesturne desverre....

  SvarSlett